Trævirksomheder har styr på importen

Landets største importører af træ er på vagt overfor ulovligt træ. Det viser Naturstyrelsens første kontrolbesøg hos virksomhederne.

Trævirksomheder har styr på importen

Danske virksomheder er gode til at granske både træ, kontrakter og handelspartnere, inden de køber træ i fjerne lande. Hermed lever virksomhederne op til nye skrappe regler, der forpligter dem til at undersøge, om træet er lovligt fældet.

Det viser Naturstyrelsens første kontrolbesøg blandt nogle af landets største importører af træ fra lande uden for EU. Forbuddet mod handel med ulovligt træ fremgår af EU´s Tømmerforordning, der trådte i kraft i 2013.

– Store skovområder ødelægges hvert år, fordi de love, der passer på naturressourcerne, ikke bliver overholdt. Derfor er det godt, at virksomhederne tager opgaven med at kontrollere træet alvorligt, siger fuldmægtig Niels Bølling, Naturstyrelsen.

Læs mere om problemerne med ulovligt fældet træ

Samarbejde mod illegalt træ

Der var både vinduesproducenter, energivirksomheder og engrosforhandlere blandt de kontrollerede virksomheder. Tilsammen tegner virksomhederne, der blev kontrolleret, sig for seks procent af værdien af den samlede træimport til Danmark på cirka to milliarder kroner om året.

Naturstyrelsen samarbejder med en række brancheorganisationer om at informere om de nye regler og vil i den kommende tid fortsætte kontrollen med virksomheder, der importerer træ.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om EUTR - EU's Tømmerlov

Disclaimer

  • Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler. Ved tvivlstilfælde er det til enhver tid forordning, lov og bekendtgørelse som gælder i forhold til indholdet på denne hjemmeside.