Kan korruptionsindekset (CPI) anvendes som redskab for risikovurdering?

Ja, korruptionsindekset (Corruption Perceptions Index – CPI)  er en god indikator, der angiver om der er en generel risiko for korruption i et givet land. Men det er også en grov indikator, der netop indeholder information for landet som helhed og som ikke er designet til at undersøge skovsektoren.

Korruptionsindekset kan ikke give præcise informationer om risikoforhold i den konkrete træhandelssituation. Derfor kan korruptionsindekset ikke stå alene i en risikovurdering.

Man kan eksempelvis operere i et høj-risiko land, men har man et langvarigt samarbejde med en leverandør og indgående kendskab til deres arbejde og sourcing kan det være et godt grundlag for at have udvist due diligence. På samme måde kan certificerede leverandørkæder stå i kontrast til den generelle risiko for korruption i høj-risikolande.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om EUTR - EU's Tømmerlov

Disclaimer

  • Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler. Ved tvivlstilfælde er det til enhver tid forordning, lov og bekendtgørelse som gælder i forhold til indholdet på denne hjemmeside.