Hvorfor er bambus og rattan omfattet af tømmerforordningen?

Toldkoderne bestemmer hvilke varer der er omfattet af EUTR

Modsat hvad man skulle tro omfatter EU’s tømmerforordning i visse tilfælde også produkter af bambus og rattan.

Selvom bambus, rattan, rør, vidjer mv. botanisk set betegnes som græs, så er det toldkoden som afgør om produktet regnes som træ og er omfattet af EUTR.

Indgår der således bambus, rattan, rør, vidjer mv. i en vare og handles varen under en toldkode der er anført i annekset til tømmerforordningen, så er varen omfattet af bestemmelserne.

Tjek varens toldkode

Dermed kan visse møbler, pladeprodukter og gulve hvori der indgår f.eks. bambus være omfattet af bestemmelserne, så der er god grund til at tjekke varernes toldkoder. For der er også undtagelser.

Nedenstående toldkoder er nemlig ikke omfattet af tømmerforordningen:

94038100          Møbler af bambus, af spanskrør (undtagen siddemøbler og møbler til medicinsk, kirurgisk, dental eller veterinær brug)

94038900          Møbler af rør, vidjer eller andre materialer (undtagen af bambus, spanskrør, metal, træ og plast samt siddemøbler og møbler til medicinsk, kirurgisk, dental eller veterinær brug)

Undtaget er således varer der helt er lavet af bambus, rattan, rør, vidjer mv.

Papirvarer baseret på bambus, hørende under kapitel 47 og 48 i den kombinerede nomenklatur, er ligeledes undtaget og dermed ikke omfattet af bestemmelserne i tømmerforordningen.

Læs mere i Hvilke trævarer er omfattet af EUTR?

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om EUTR - EU's Tømmerlov

Disclaimer

  • Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler. Ved tvivlstilfælde er det til enhver tid forordning, lov og bekendtgørelse som gælder i forhold til indholdet på denne hjemmeside.