Hvor mange træprodukter bør omfattes af EU´s tømmerforordning?

Nu kan du byde ind med din holdning til, hvor mange træprodukter EU´s forordning til bekæmpelse af ulovligt træ bør omfatte.

EU-Kommissionen har netop åbnet for en høring, hvor alle inviteres til at give deres holdning til kende. Synes du fx, at trykte bøger og køkkenredskaber af træ skal være omfattet? Eller synes du, der er alt for meget med, der bare gør det besværligt at drive virksomhed, når man importerer træ og træprodukter?

Kommissionen arbejder som udgangspunkt med 3 politisk mulige scenarier:

  1. At der ikke ændres noget,
  2. At der tilføjes et begrænset antal produkter og
  3. At alt der indeholder træ skal omfattes, med få undtagelser.

På Kommissionens høringsportal kan man give sin mening til kende: https://ec.europa.eu/info/consultations/public-consultation-product-scope-eu-timber-regulation_en#questionnaire

Man kan skifte sprog på hjemmesiden, hvis man hellere vil svare på dansk.

Kommissionen er ikke kun interesseret i holdninger til de 3 scenarier, men ønsker også begrundelserne for ens holdning og valg. Hvis man også har en vurdering af konsekvenserne af ens holdning, er dette også relevant at få med.

Høringen varer frem til den 24. april 2018.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om EUTR - EU's Tømmerlov

Disclaimer

  • Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler. Ved tvivlstilfælde er det til enhver tid forordning, lov og bekendtgørelse som gælder i forhold til indholdet på denne hjemmeside.