Få hjælp til at opfylde EU tømmerforordningen

Hvordan undgår jeg, at ulovligt træ ender i de produkter, jeg importerer? Hvordan laver jeg en risikovurdering af mine træprodukter? Hvordan sikrer jeg mig, at de dokumenter, jeg indsamler er relevante og ægte? Skal jeg altid vide hvilken skov træet, jeg køber kommer fra?

Haardttrae_stave4

Har du også spørgsmål som ovenstående er der hjælp at hente – Et EU-finansieret projekt skal vejlede europæiske virksomheder i, hvordan de opfylder de krav, der stilles af EU’s tømmerforordning (EUTR), og projektet henvender sig også til danske virksomheder.

Due diligence er godt for forretningen

Projektet vil hjælpe virksomheder med at leve op til EUTR. Ikke blot for at opfylde bureaukratiske regler, men i høj grad også for at medvirke til at begrænse den globale handel med ulovligt fældet træ – og fordi et godt due diligence system i sidste ende også er god forretningsførelse.

Risikovurderinger, værktøjer og workshops

Som en del af projektet er eksperter i gang med at udvikle nationale risikovurderinger for 40 træeksporterende lande, som vil blive tilgængelige på internettet. Projektet arbejder også på at udforme redskaber og træningsmaterialer, som er relevante for danske virksomheder, der transporterer, forhandler eller bearbejder produkter som indeholder træ.

Hvordan kan vi bedst hjælpe dig?

Projektet udføres af NEPCon i samarbejde med Global Timber Forum på vegne af EU.

For bedst muligt at kunne tilrettelægge træningsprojektet, gennemfører arrangørerne en kort undersøgelse med 14 spørgsmål. Det tager kun 4-5 minutter.

Via linket er der samtidig adgang til projektets 1-dags workshop, hvor risikoprofiler, værktøjer og due diligence systemer formidles i lettilgængelig form af projektets eksperter.

Læs mere om projektet her.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om EUTR - EU's Tømmerlov

Disclaimer

  • Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler. Ved tvivlstilfælde er det til enhver tid forordning, lov og bekendtgørelse som gælder i forhold til indholdet på denne hjemmeside.