Danske myndigheder igangsætter DNA-test af træ og træprodukter

Miljøminister Kirsten Brosbøl sætter nu gang i prøvetagning og analyse af træ og træprodukter, bl.a. ved hjælp af DNA-test. Det sker efter, at man i England har konstateret væsentlige afvigelser mellem deklarerede træarter og hvad der rent faktisk er i produkterne.

En træartsanalyse kan gennemføres ved en DNA-test

Du kan læse ministerens pressemeddelelse her: DNA-test i kampen mod ulovligt træ

DNA-test i danske træanalyser

Politiken fulgte med da Naturstyrelsen udtog de første træprøver. Det blev gjort hos Krydsfinér-Handlen A/S, hvor direktør Carsten Rittig tog imod. Prøverne er sendt til analyse på Thünen Institut i Hamburg, og resultaterne forventes at foreligge indenfor nogle uger.

Du kan læse hele artiklen her: Ulovligt træ kan fanges ved dna-test

Engelske træanalyser

Du kan finde de to analyser fra England her:

To år med EUTR ifølge NEPCon

NEPCon har gjort status over de første år med EU´s tømmerforordning. Der tegner sig et noget broget billede af implementeringen blandt EU’s 28 medlemslande, som også Naturstyrelsen kan nikke genkendende til. Seks lande mangler således fortsat at implementere EUTR. Du kan læse NEPCon´s artikel her: EU’s Tømmerlov slår rod

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om EUTR - EU's Tømmerlov

Disclaimer

  • Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler. Ved tvivlstilfælde er det til enhver tid forordning, lov og bekendtgørelse som gælder i forhold til indholdet på denne hjemmeside.