Ved du hvad du køber?

proeveresultat

Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (tidligere Naturstyrelsen – nu Miljøstyrelsen) har opnået gode resultater med DNA-test af importeret træ.

I 25% af alle trævarerne i projekt om prøvetagning var der et andet indhold end deklareret.

Naturstyrelsen gennemførte i 2015/2016, i samarbejde med danske importvirksomheder, et prøvetagningsprojekt af træprodukter.

Projektet skulle klæde styrelsen bedre på til at udtage prøver til analyse og hjælpe virksomhederne med mere viden om anvendelsen af analyser som et muligt redskab til at undgå ulovligt fældet træ.

“Den nye test har vist sig at være en enkel og billig metode, der afslører, hvilke træsorter de importerede træprodukter indeholder. Derfor vil vi også fremover bruge testen ved kontrolbesøg hos virksomhederne. Samtidig vil vi anbefale, at træimporterende virksomheder overvejer selv at tage træprøver, når de køber træ”, siger fuldmægtig Niels Bølling fra Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning.

Læs mere om ”EUTR prøvetagningsprojekt” her:

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret om EUTR - EU's Tømmerlov

Disclaimer

  • Der tages forbehold for eventuelle fejl og mangler. Ved tvivlstilfælde er det til enhver tid forordning, lov og bekendtgørelse som gælder i forhold til indholdet på denne hjemmeside.