Naturstyrelsen vejleder om Cameroun

Naturstyrelsen vejleder om Cameroun vedrørende tømmerimport og overholdelse af EU's tømmerlov, EUTRMyndigheder fra USA, England, Holland og Danmark har i januar 2015 arbejdet tæt sammen på et path finding projekt om Cameroun.

Alle parterne delte indsamlede data og informationer. Også offentlig tilgængelig information såsom rapporter fra NGO’ere og uafhængige kilder, blev inddraget for at skabe overblik over den relevante lovgivning, træarterne, korruptionsniveau, manglende overholdelse af koncessionsrettigheder, handelsvejene m.m.

Naturstyrelsen konkluderer efter projektet, at danske virksomheder, som bringer træ og træprodukter i omsætning fra Cameroun, omfattet af EUTR-reglerne, står overfor en væsentlig udfordring med at efterleve kravene i tømmerforordningens artikel 6 om risikovurdering og risikominimering.

Virksomheder, der importerer fra Cameroun eller fra andre lande med tilsvarende udfordringer i forhold til dokumentation af, at tømmerhugsten er lovlig, skal jf. tømmerforordningen kunne konkludere, at den risiko, der er blevet identificeret som led i virksomhedens due diligence, er ubetydelig.

Naturstyrelsen vil opfordre danske virksomheder til at overveje en tredjepartskontrol for at kunne dokumentere træets lovlighed ved import fra sådanne lande.

Du kan læse mere her: Illegal Logging and Related Trade – The Response in Cameroon

Print Friendly, PDF & Email
Posted in EUTR import/handel, Nyheder | Tagged | Kommentarer lukket til Naturstyrelsen vejleder om Cameroun